11-07-04

En het werd zomer...

Hopelijk gaan de temperaturen de volgende dagen terug de hoogte in en is de zomer niet ver meer af. Dus wordt het ook tijd om onze pastagerechten een zomers tintje te geven. Pasta eten met 30° in de schaduw? Het kan natuurlijk, maar je kan evengoed eens afwisselen met koude pastagerechten.

Een gouden tip voor het bereiden van 'pasta fredda', koude pastasalades : Kook de pasta beetgaar in ruim gezouten water, zoals je ook doet voor warme pastagerechten. Giet ze af, maar daarna moet je ze onmiddellijk afkoelen onder een straal koud water, zodat het kookproces stopt.
Je zou de pasta ook in een kom met water en ijs kunnen leggen. Daarna giet je ze nog eens af en je legt ze tussen 2 keukenhanddoeken om goed te drogen, want als de pasta nat blijft, slorpt ze water op en wordt ze slap zodat je een kleverige en oneetbare pasta op je bord krijgt, wat zeker niet de bedoeling kan zijn.

We zochten enkele koude pastasalades uit :

- Fusilli met pesto en kerstomaatjes
- Gnocchi sardi met kip, pesto en selder
- Mezze maniche met krab
- Penne met rucola en tomaten
- Penne rigate met mozzarella en paprika
-
Fusilli met de geur van de zomer
-
Koude penne met courgettes
-
Lichte pennette
-
Salade van fusilli met bresaola en rucola
-
Salade van penne alla caprese
-
Salade van penne met fruit
-
Salade van penne met rucola en tomaten
-
Salade van penne rigate
-
Salade van schelpjespasta met tonijn

Buon appetito!

19:47 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |