22-02-05

C

CaccioccoToscaanse vissoep, soort bouillabaise
CalamariPijlinktvis
CameriereKelner
CampariFelrood aperitief met scherpe smaak, in Italië dikwijls vermengd met witte wijn
CanditiGekonfijte vruchten
CannellaKaneel
CannelliniKleine witte bonen
CannelloniBrede pastapijpen met vulling
CannucciaRietje
CantarelloCantharel
CantucciToscaanse amandelkoekjes, die men doopt in Vinsanto, witte dessertwijn
CapasantaSint-jakobsschelp
Capelli d'angeloLetterlijk : engelenhaar, zeer dunne lange pastasoort
CaponataSpecialiteit uit Sicilië, salade met aubergines, bleekselder en kappertjes
CapperiKappertjes
CapponeKapoen, haan , wordt uitsluitend tijdens de kerstperiode klaargemaakt
CapriniKleine geitenkaasjes. In Italië vers verkrijgbaar, bij ons in olijfolie met kruiden
CaprioloRee
CaramelleSnoepjes
CarbonaraPastasaus met spek en eieren
CarbonataGestoofd rundsvlees
CarciofiArtisjokken
CarneVlees
CaroteWortels
CarpaKarper
CarpaccioFlinterdunne plakjes rauw rundsvlees
CassataSiciliaanse ijsspecialiteit met gekonfijt fruit
CavatappiKurkentrekker
CavolfioreBloemkool
Cavolini di BruxellesSpruitjes
Cavolo Kool
Cavolo crespoBoerenkool
Cavolo rapaKoolrabi
Cavolo rossoRodekool
Cavolo verzaSavooikool
CeceKikkererwt
CenaAvondmaal
CenciGefrituurde koekjes uit Toscane, gegeten bij karnaval
CerfoglioKervel
CervoHert
CetriolinoAugurk
CetrioloKomkommer
CiabattaItaliaans stokbrood
CialdaWafel
CiambellaRingvormige cake
CiccioliKaantjes
CicoriaAndijvie
Cicoria di BruxellesWitlof
Cicoria di campoPaardenbloemblad
CiliegiaKers
Cime di rapaRapenbladeren
Cin cinGezondheid, proos (bij toast)
CinghialeEverzwijn
CioccolatiniChocolaatjes
CipollaUithollen
CipollottoLente-ui
CocomeroWatermeloen
ColazioneMaaltijd
Colla di pesceGelatine
ColomboDuif
ColtelloMes
Concentrato di pomodoroGeconcentreerde tomatenpuree
ConchiglieSchelpen
CondireAanmaken (van sla bijv.), op smaak brengen
ConfettiAmandeldragees, zoals bij ons suikerbonen, gegeven bij doop, communie of huwelijk
CongelatoDiepgevroren
ConiglioKonijn
ContoRekening
ContornoBijgerecht met groenten
CoppaGezouten, gedroogde worst met varkensvlees
CosciaBout
CospargereBestrooien
CosteSnijbiet
CostolettaKotelet
Costoletta alla milaneseWiener schnitzel
CotechinoVerse varkensworst
CotennaZwoerd
CotolettaKotelet
CottoGaar
CozzaMossel
CrautiZuurkool
CrespellePannenkoeken
CresponeMilanese salami
CrocchettaKroket
CrostaceiSchaaldieren
CrostiniGeroosterde broodsneetjes of blokjes, opgediend als aperitiefhapjes
CruditàRauwkost
CrudoRauwe ham
CrumiriPolentakoekjes met honing uit Piemonte
CucchiaioLepel
CucinareKoken
CulatelloGedroogde ham uit Emilia Romagna
CuocoKok
CynarDonkerbruine, bittere aperitief

14:58 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.